Selecteer Nederlandse taal  Home • Play • Travel  [ Africa 2009 • Antarctica 2005 ] Last changed April 2010

Intro • November 6 - 10 • November 10 - 11 • November 12 - 13 • November 14 - 15 • November 16 - 20 • November 21 - 22


November 12 - 13, 2005

De reis naar South Georgia duurt 2 volle dagen op zee (za/zo 12/13 nov). Ik speel nog wat met het fototoestel en probeer wat dingen uit. Ik zie dat de ISO instelling wat te hoog is geweest de eerste dagen. Op de eerste dag is het droog, met een redelijk ruwe zee, zie de foto.

Af en toe zijn er wat opklaringen, dat is te zien in de foto van de Kaapse duif (Cape Petrel) en de dolfijnen.

Op de tweede dag is het slechter weer en hebben we voor het eerst sneeuw. Het is ook iets kouder.

Ruwe zee

2005-11-12 Naar South Georgia 1, stand S met verschillende tijden - Mensen en Landschappen DSC_4579

We komen langs een stuk rots met de mooie naam Shag Rock. De zee is nog wat ruwer, dat is te zien aan de horizon op de twee foto's die vanaf de brug zijn genomen, nu is het redelijk normaal....

Op de foto zie je Letty helemaal ingepakt op het voordek terwijl de kok net uit de warme keuken even het dek opkomt om af te koelen in de sneeuw. Letty en de kok (Letty is degene met de jas en muts)

En dit is even later, het schip maakt rare bewegingen

2005-11-13 Naar South Georgia - Shag Rock DSC_5202
2005-11-13 Naar South Georgia - Sneeuwbui DSC_5200
2005-11-13 Naar South Georgia - Shag Rock DSC_5206

Daisy maakt mooie foto's en is deze reis voor het eerst digitaal gegaan met een Nikon D2x (ze heeft haar oude F5 ook nog bij zich, voor noodgevallen). Ze heeft een paar leuke lenzen, eentje begint op 300 met een 1,5x en een 2x erbij zodat je op 900 uitkomt. En een 12/24 groothoek.

In de gesprekken met de andere passagiers wordt duidelijk dat Quark Expeditions de zaak goed voor elkaar heeft. We horen verhalen over slechtere schepen, expeditie leiders die slaafs een programma afdraaien en bij het minste golfje al een landing niet door laten gaan.

Er is ook nog een dokter aan boord, later meer daarover. Alleen op deze reis is er ook een fotografe aan boord, Daisy Gilardini. Ze heeft diverse prijzen gewonnen en is er op deze reis bij om voor Quark Expeditions (de reisorganisatie) een web logboek te maken. Ze moet (dacht ik) elke dag 60 foto's maken en twintig minuten video. Dat wordt door een apart bureau allemaal verzameld en omgezet in het logboek dat alle passagiers waarschijnlijk 3 maanden na de reis ontvangen en gebruikt gaat worden als promo materiaal. We krijgen allemaal een waiver om te tekenen dat we daar geen problemen mee hebben. Er wordt gevraagd of de passagiers ook foto's willen submitten voor opnamen in de log.

De dokter is een Amerikaanse dokter die 20 jaar op een ER in Chicago heeft gewerkt. Hij werkt nu overal, en is de afgelopen periode in het tsunami gebied en de laatste 4 maanden in Darfur geweest. Zijn lijfspreuk is 1 hand voor de boot en 1 hand voor jezelf (voor landrotten zoals wij wel een goede tip, je weet gewoon niet welke kant het schip nu weer op gaat).

De fototeller staat op zo 13 nov op ruim 3200. Wel wat veel, maar ja, Martin moet toch oefenen. Daisy geeft ook een lecture over fotograferen, meeste is al wel bekend. Martin gooit eerst de dubbele en onscherpe eruit, en daarna gaan we er samen nog even doorheen en schonen eventueel ook nog. Tenslotte proberen we dan de mooiste apart te houden, zodat we straks een klein aantal mooiste foto's hebben. Ongeveer de helft daarvan sturen we op vanuit Buenos Aires. Het is bijna 500 foto's per dag......, over het algemeen houden we de helft ervan over.